ပဲပြားအစာသွပ် ကြိုက်သူများအတွက် ပဲပြားစာသွပ်လုပ်နည်း 
ပဲပြားအစာသွပ်ကို မိသားစုတွေနဲ့ မြိန်မြိန်စားစေဖို့ မိမိအိမ်မှာပဲ သန့်သန့်ရှင်းရှင်း လုပ်စားကြရအောင်.......။ 
ပါဝင်ပစ္စည်းများ........... 
 - ပဲပြားကြော် (အခွံတင်းအောင်ကြော်ထားပါ) 
 - ဂေါ်ဖီထုပ် (ပါးပါးလှီးထားပါ) 
 - ရှောက်ရွက် (ပါးပါးလှီးထားပါ)  
 - ငရုတ်သီးစိမ်း (မထူ မပါး လှီးထားပါ) 
 - ငံပြာရည် 
 - အရသာမှုန့် 
 - ပုစွန်ခြောက်မှုန့် 
 - ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်အဖပ် / ဆီ 
👉 ပုံပါအတိုင်း အားလုံး ပြင်ထားပေးပါ။ 
ပြုလုပ်နည်း....... 
ပဲပြားကို ဆီပူပူထဲမှာ အခွံတင်းအောင်ကြော်ပီး ဆီစစ်ထားပါ။ 
အလယ်ကို ကတ်ကျေးနဲ့ နှိုက်ပီးခွဲထားပေးပါ။  
(အရမ်းကျွတ်အောင်ကြော်ရင် စားမကောင်းပါဘူး။  
အခွံတင်းရုံ ကြော်ရင်ရပါပြီး။) 
ပြီးရင် နယ်မယ့် ပန်းကန်တစ်ခုယူပြီး 
ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊  
ရှောက်သီး ညှစ်ထည့်၊ ရှောက်ရွက်၊ အရသာမှုန့်၊  
ငံပြာရည်၊ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီသတ်အဖပ်/ဆီ 
👉 ပုံပါအတိုင်း အားလုံးကိုရောနယ်၍  
မိမိ စိတ်ကြိုက် ချဉ် ငံ စပ် အရသာစပ်ပြီး  
ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားမှာ အစာသွပ်ရုံပါပဲ။ 
အရမ်း စားကောင်းပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်နော်......😍
 
         
 
		  
		 
		 
		 
		 
		 
                