ပဲပြားအစာသွပ် ကြိုက်သူများအတွက် ​ပဲပြားစာသွပ်လုပ်နည်း
ပဲပြားအစာသွပ်ကို မိသားစုတွေနဲ့ မြိန်မြိန်စားစေဖို့ မိမိအိမ်မှာပဲ သန့်သန့်ရှင်းရှင်း လုပ်စားကြရအောင်.......။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ...........
- ပဲပြားကြော် (အခွံတင်းအောင်ကြော်ထားပါ)
- ဂေါ်ဖီထုပ် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ရှောက်ရွက် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ငရုတ်သီးစိမ်း (မထူ မပါး လှီးထားပါ)
- ငံပြာရည်
- အရသာမှုန့်
- ပုစွန်ခြောက်မှုန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်အဖပ် / ဆီ
👉 ပုံပါအတိုင်း အားလုံး ပြင်ထားပေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း.......
ပဲပြားကို ဆီပူပူထဲမှာ အခွံတင်းအောင်ကြော်ပီး ဆီစစ်ထားပါ။
အလယ်ကို ကတ်ကျေးနဲ့ နှိုက်ပီးခွဲထားပေးပါ။
(အရမ်းကျွတ်အောင်ကြော်ရင် စားမကောင်းပါဘူး။
အခွံတင်းရုံ ကြော်ရင်ရပါပြီး။)
ပြီးရင် နယ်မယ့် ပန်းကန်တစ်ခုယူပြီး
ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊
ရှောက်သီး ညှစ်ထည့်၊ ရှောက်ရွက်၊ အရသာမှုန့်၊
ငံပြာရည်၊ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီသတ်အဖပ်/ဆီ
👉 ပုံပါအတိုင်း အားလုံးကိုရောနယ်၍
မိမိ စိတ်ကြိုက် ချဉ် ငံ စပ် အရသာစပ်ပြီး
ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားမှာ အစာသွပ်ရုံပါပဲ။
အရမ်း စားကောင်းပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်နော်......😍

image