နာနတ်သီးသည် ပူပြင်းသည့်နေ့ရက်များတွင် လန်းဆန်းစေသည့် အရသာရှိသော အသီးတစ်မျိုးမျှသာမကဘဲ သဘာဝတရားက ကြှနျုပျတို့အား ပေးအပ်သည့် ကျန်းမာရေးအတွက် အဖိုးတန်ရတနာ သိုက်တစ်ခုလည်း ဖြစ်သည်။
နာနတ်သီး၏ ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးများ......
အစာခြေစနစ်ကို ကူညီခြင်း - ပရိုတင်းဓာတ်များကို ချေဖျက်ပေးသည့် ဘရိုမီလိန် (Bromelain) အင်ဇိုင်း ပါဝင်သောကြောင့် အသားများကို ပိုမိုလွယ်ကူစွာ ချေဖျက်နိုင်ပြီး ဗိုက်ပြည့်တင်းခြင်းကို လျော့ပါးစေသည်။
ကိုယ်ခံအားကို မြှင့်တင်ခြင်း - ဗီတာမင်စီနှင့် ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ (antioxidants) ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်သည့်အတွက် ရောဂါပိုးမွှားများကို တိုက်ဖျက်ရာတွင် ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုမိုကောင်းမွန်စွာ ကူညီပေးသည်။
ရောင်ရမ်းမှုကို လျှော့ချခြင်း - ဘရိုမီလိန်တွင် ရောင်ရမ်းခြင်းနှင့် အနာကျင်များကို လျှော့ချပေးသည့် အာနိသင်ရှိသည်။ ထို့ကြောင့် ကိုယ်လက်လေ့ကျင့်ခန်း လုပ်သူများ သို့မဟုတ် ခွဲစိတ်ကုသမှုမှ ပြန်လည်သက်သာလာသူများအတွက် သင့်တော်သည်။
အသားအရေကို ထိန်းသိမ်းခြင်း - ဗီတာမင်စီသည် အသားအရေကို တောက်ပစေပြီး အချိန်မတိုင်မီ အရေးအကြောင်းများ ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကို လျှော့ချပေးသည်။
ကိုယ်အလေးချိန် လျှော့ချခြင်း - ကယ်လိုရီနည်းပြီး အမျှင်ဓာတ် မြင့်မားစွာ ပါဝင်သောကြောင့် ဗိုက်ပြည့်နေစေကာ အဆီလောင်ကျွမ်းမှုကို လှုံ့ဆော်ပေးသည်။
အရိုးများကို သန်မာစေခြင်း - မဂ္ဂနီစ်ဓာတ် (Manganese) မြင့်မားစွာ ပါဝင်သောကြောင့် အရိုးများ၏ ကြံ့ခိုင်မှုကို မြှင့်တင်ပေးသည်။
ခံတွင်းကျန်းမာရေးကို ဂရုစိုက်ခြင်း - ဗီတာမင်စီကြောင့် သွားဖုံးသွေးယိုခြင်းနှင့် သွားကျဉ်ခြင်းများကို လျော့နည်းစေသည်။
နာတာရှည်ရောဂါများ ဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချခြင်း - ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ များစွာပါဝင်သောကြောင့် နှလုံးရောဂါ၊ ဆီးချိုရောဂါနှင့် အချို့သော ကင်ဆာရောဂါများကဲ့သို့ နာတာရှည်ရောဂါများ ဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချပေးသည်။
တစ်နေ့ တစ်ဖတ်စားရင် ခန္ဓာကိုယ်ကို သံချပ်ကာဝတ်ပေးသလိုပါပဲ