✨ ကျောက်ဖရုံသီး၊ ရိုးရှင်းသော ဟင်းသီးဟင်းရွက်ပေမယ့် ကျောက်ကပ်လူနာတွေအတွက် အရမ်းကောင်းတယ် ✨
ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ရှာရလွယ်ကူပြီး အသားထူကာ ရေဓာတ်များတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်တယ်။ စားလိုက်ရင် လန်းဆန်းအေးမြစေတယ်။ ရှေးတုန်းက လူကြီးတွေဟာ ကျောက်ဖရုံသီးကို ပုံမှန် ချက်ပြုတ်စားသုံးလေ့ရှိကြတယ်။ အပူဒဏ်ကို သက်သာစေ၊ ရေငတ်ပြေစေပြီး ဆီးကိုလည်း ကောင်းစွာ သွားစေတယ်လို့ ယူဆကြလို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။
ကျောက်ကပ်ပြဿနာရှိသူများအတွက် ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ဟင်းချက်ဖို့ သင့်တော်တဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဖြစ်တယ်၊ ဘာကြောင့်လဲဆိုတော့........
* ပိုတက်ဆီယမ် ပမာဏဟာ သိပ်မမြင့်မားတာကြောင့်
စားသုံးနိုင်ပြီး ကျောက်ကပ်ကို ဝန်မပိစေဘူး။
* ရေဓာတ် များစွာပါဝင်တာကြောင့် လန်းဆန်းစေတယ်။
ဒါပေမဲ့ ဆရာဝန်က ရေကန့်သတ်ထားသူတွေအတွက်
တော့ သင့်တင့်တဲ့ပမာဏကိုသာ စားသုံးသင့်တယ်။
* ရိုးရှင်းတဲ့ ဟင်းလျာမျိုးစုံကို ချက်ပြုတ်နိုင်ပြီး
အရသာပြင်းပြင်း မချက်ဘဲလည်း အရသာရှိတယ်။
တိုတိုပြောရရင်၊ ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ကျောက်ကပ်လူနာတွေ စိတ်ပူစရာမလိုဘဲ စားသုံးနိုင်အောင် ကူညီပေးတဲ့ ရိုးရှင်းတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်ပေမဲ့ ဆရာဝန်ရဲ့ အကြံပြုချက်အတိုင်း သင့်လျော်တဲ့ ပမာဏနဲ့ စားဖို့ လိုအပ်ပါတယ်။
🥣 ရိုးရှင်းသောဟင်းလျာ- "ကျောက်ကပ်လူနာများအတွက် ဖရုံစိမ်း ကြက်သား ဟင်းချို" ချက်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* အခန့်သင့် လှီးထားသော ကျောက်ဖရုံသီး
* ကြက်သား နုတ်နုတ်စင်း
(သို့မဟုတ် ရင်အုံသား အတုံးလေးများ)
* မုန်လာဥနီ အနည်းငယ် (မထည့်လဲရ)
* ကြက်သွန်ဖြူ ထုထားတာ အနည်းငယ်
* ရေသန့်
* ပဲငံပြာရည် (သို့မဟုတ်) ဆား တစ်ပွင့်စာ
ပြုလုပ်နည်း......
ရေကိုတည်ပြီး မွှေးလာအောင် ကြက်သွန်ဖြူထည့်၍ တည်ပါ။
ကြက်သားထည့်ပြီး ကျက်သည်အထိ တည်ပါ။ အမြှုပ်များကို ခပ်ထုတ်ပါ။
ကျောက်ဖရုံသီးနှင့် မုန်လာဥနီတို့ကို ထည့်ပါ။ ဖရုံစိမ်း ကြည်ပြီး နူးအိလာသည်အထိ ဆက်တည်ပါ။
ပဲငံပြာရည် သို့မဟုတ် ဆားအနည်းငယ်ဖြင့် အရသာကို အသာအယာ ပေါင်းစပ်ပေးပါ။
ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး နံနံပင်/ကြက်သွန်မြိတ် အနည်းငယ်ဖြူးပေးပါ။
ဒီဟင်းလျာဟာ ပူပူနွေးနွေး သောက်ရတာ အဆင်ပြေစေပြီး အငန်ဓာတ် မများတာကြောင့် ကျောက်ကပ်ကို မထိခိုက်ဘဲ ကျန်းမာရေးကို ဂရုစိုက်လိုသူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။ 🥬✨