မနက်စောစော ဘာမစားခင် အစာအိမ်အလွတ်မှာ ရုံးပတီသီး ရေနွေးစိမ်ရည် သောက်သုံးသင့်သည့် အကြောင်းရင်း (၁၇) ချက်
ရုံးပတီသီး သည် သာမန်ဟင်းသီးဟင်းရွက်တစ်ခုထက်မကဘဲ အာဟာရ၏ သင်္ကေတတစ်ခုဖြစ်သည်။ ၎င်းသည် ခန္ဓာကိုယ်ကို ပြန်လည်လန်းဆန်းစေပြီး အတွင်းမှ အပြင်သို့ ကောင်းမွန်သော ကျန်းမာရေးကို မြှင့်တင်ပေးသည်ဟု ယုံကြည်ကြသည်။ အထူးသဖြင့် မနက်ခင်း ဘာမစားခင် အစာအိမ် အလွတ်တွင် ရုံးပတီသီး ရေနွေးစိမ်ရည် သောက်ခြင်းသည် ခန္ဓာကိုယ်ကို နေ့သစ်အတွက် အသင့်ပြင်ဆင်ရန် ရှေးရိုးစွဲ အလေ့အထတစ်ခု ဖြစ်ပါသည်။
⁉️လူအများ လက်ဆင့်ကမ်း ယုံကြည်လာခဲ့သော အကျိုးကျေးဇူးများ👇👇👇
ရုံးပတီသီးရည်ကို ပုံမှန်သောက်သုံးသူများက အောက်ပါအတိုင်း အထောက်အကူပြုနိုင်ကြောင်း ပြောဆိုကြသည်-
၁။ ကျန်းမာသော အစာခြေစနစ်ကို မြှင့်တင်ပေးခြင်း။
၂။ ရံဖန်ရံခါ ဝမ်းချုပ်ခြင်းကို သက်သာစေခြင်း။
၃။ အစာအိမ်အမြှေးပါးကို လန်းဆန်းစေခြင်း။
၄။ ခန္ဓာကိုယ် ရေဓာတ်ပြည့်ဝအောင် ကူညီပေးခြင်း။
၅။ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ပမာဏကို မျှတအောင် ထိန်းသိမ်းရာတွင် အထောက်အကူပြုခြင်း။
၆။ ကောင်းမွန်သော ကိုလက်စထရော မျှတမှုကို မြှင့်တင်ပေးခြင်း။
၇။ သွေးလည်ပတ်မှုကို ချောမွေ့စေခြင်း။
၈။ ခန္ဓာကိုယ်၏ သဘာဝ ခုခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေခြင်း။
၉။ အဆစ်အမြစ် တောင့်တင်းခြင်းကို သက်သာစေခြင်း။
၁၀။ ပင်ပန်းနွမ်းနယ်သော ကြွက်သားများကို ပြန်လည်လန်းဆန်းစေခြင်း။
၁၁။ နေ့သစ်အတွက် စွမ်းအင်တိုးစေခြင်း။
၁၂။ အတွင်းမှ အပြင်သို့ ကြည်လင်တောက်ပသော အသားအရေကို ပံ့ပိုးပေးခြင်း။
၁၃။ ဗိုက်ပွခြင်းကို သက်သာစေခြင်း။
၁၄။ သဘာဝ အမျှင်ဓာတ်ဖြင့် ခန္ဓာကိုယ်ကို အာဟာရဖြည့်တင်းပေးခြင်း။
၁၅။ ကျန်းမာသော နေထိုင်မှုပုံစံနှင့် တွဲဖက်ပါက ကိုယ်အလေးချိန် မျှတမှုကို မြှင့်တင်ပေးခြင်း။
၁၆။ ခန္ဓာကိုယ်ကို ညင်သာစွာ သန့်စင်ပေးခြင်း။
၁၇။ တစ်ကိုယ်လုံး ပေါ့ပါး လန်းဆန်းမှုကို ခံစားရစေခြင်း။
ဤအရာများသည် ဆေးဘက်ဆိုင်ရာ အတည်ပြုချက်များ မဟုတ်သော်လည်း ရိုးရှင်းသော သဘာဝ အစားအစာများ၏ တန်ဖိုးကို အလေးပေးဖော်ပြသည့် ရိုးရာအစဉ်အလာ ယုံကြည်မှုများ ဖြစ်ကြပါသည်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
* လတ်ဆတ်သော ရုံးပတီသီး (၃) လုံးမှ (၄) လုံး
* ရေ (၂) ခွက်
* သံပုရာသီး ပါးပါးလှီးထားသည် သို့မဟုတ် ပျားရည်
(၁) လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (မထည့်လဲရသည်)
ပြုလုပ်နည်း.....
၁။ ရုံးပတီသီးများကို သေချာစွာ ဆေးကြောပါ။
၂။ အဖျားများကို ဖြတ်ထုတ်ပြီး အလျားလိုက် ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ။
၃။ ရေ (၂) ခွက်နှင့်အတူ အိုးငယ်တစ်ခုထဲသို့ ထည့်ပါ။
၄။ ရေသည် အစိမ်းရောင် ဖျော့ဖျော့လေး ဖြစ်လာသည်အထိ (၁၀) မိနစ်မှ (၁၅) မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
၅။ ရေကို ခွက်ထဲသို့ စစ်ယူပြီး အနည်းငယ် အေးသွားအောင် ထားပါ။
၆။ နွေးနွေးလေး သောက်ပါ။ မနက်ခင်း ဘာမှမစားခင် အစာအိမ် အလွတ်တွင် သောက်သုံးသင့်ပါသည်။
အပိုဆောင်း အကြံပြုချက်များ
- အရသာနှင့် လန်းဆန်းမှုကို ပိုမိုရရှိစေရန် မသောက်မီ
သံပုရာရည် အနည်းငယ် ညှစ်ထည့်ပါ။
- ချိုသော အရသာလိုချင်ပါက ပျားရည် (၁) လက်ဖက်ရည်
ဇွန်း အနည်းငယ် ထည့်ပါ။
- အချို့သော မိသားစုများသည် ရုံးပတီသီးကို တစ်ညလုံး
ရေတွင် စိမ်ထားပြီး မနက်ခင်းတွင် အလားတူ အကျိုးကျေး
ဇူးများရရှိရန် ဖျော်ရည်ကို အစိမ်းအတိုင်း သောက်သုံးကြ
ပါသည်။
- အကောင်းဆုံးရလဒ်များအတွက် သဘာဝ၊ ဓာတုပစ္စည်း
ကင်းစင်သော လတ်ဆတ်သော ရုံးပတီသီး ကို အသုံးပြုပါ။
အဘယ်ကြောင့်ဆိုသော် အစဉ်အလာအရ ၎င်းသည်
စွမ်းအင်ကို အကောင်းဆုံး ပေးနိုင်သည်ဟု ယူဆကြ
သောကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။