1.(ကွေ့တီယိုအတွက် အသုပ်ဆော့စ် )ပြုလုပ်နည်း
ငရုတ်သီးဆော့စ် ၁ ဇွန်း (chilli sauce)
ပဲငံပြာရည် အကျဲ ၁ ဇွန်း light soy sauce
ခရုဆီ ၁ဇွန်းခွဲ Oyster sauce
ခေါင်းစိမ်းပဲငံပြာရည် ၁ဇွန်းခွဲ
ရှာလကာရည် ၁ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် ၁ဇွန်း (dark soy sauce)
ထိုင်းအုန်းသကြား 2 ဇွန်း (ရိုးရိုးသကြား သုံးလည်းရပါတယ်)
ငရုတ်သီးမှုန့် ၁ဇွန်း (အလှော်မှုန့်)
ရေ 3 ဇွန်း
2. (ဆော့စ်ချက်တဲ့နည်းလမ်း)
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကို ရောမွှေပြီး
ပျစ်လာတဲ့အထိ မီးအေးအေးနဲ့ မွှေပြီး ပျစ်လာတဲ့အထိ ကျိုချက်ပေးပါ။
ကွေ့တီယို ခေါက်ဆွဲဖက်ကို ရေနွေးနဲ့ပြုတ်ပြီးတော့ မိမိကြိုက်နစ်သက်ရာ ကြက်သား, ဝက်သား ,အသားလုံးများနဲ့အတူ ချက်ထားသော ဆော့စ်ကို ရောနယ်ထည့်ပြီး သုပ်လိုက်ရင် စားကောင်းတဲ့ ကွေ့တီယို အသုပ်ရရှိပါပြီ,